Składniki: 50 dkg filetów z pstrąga 1 szklanka ryżu 1 czerwona cebula 2 pomarańcze sok cytrynowy olej masło sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Filety z pstrąga skropi sokiem z cytryn, przyprawić, odstawić na 30 minut. Ryż ugotować na sypko w osolonej wodzie, odcedzić, odstawić w ciepłe miejsce. Cebulę obrać, pokroić w plastry, podzielić na pierścienie. Pomarańcze…
Tag: czerwona cebula
Sałatki
Sałatka Nicejska
by Anerite • • 1 Comment
Co to znaczy sałatka nicejska, czyli "salat Nicoise". Jest to sałatka z jarzyn z dodatkiem ryby, zwłaszcza tuńczyka i raczej tylko tuńczyka o ile ja wiem. Komponuje się ją z pomidorów, oliwek, ugotowanych i krojonych w kostkę ziemniaków, jajek (na twardo), zielonej sałaty i innych gatunków sałaty "mesclun" czyli mieszanek sałat, można dodać pomidory w…
Sałatki
Sałatka ze szpinakiem
by Mudzia • • 0 Comments
Składniki: • 8-10 szklanek świeżego porwanego szpinaku • 3/4 szklanki pokrojonej w plasterki rzodkiewki • 1/2 szklanki pokrojonej w plasterki czerwonej cebuli • 1/2 szklanki startego sera cheddar • 1/4 szklanki oleju • 1 łyżka cukru • 1 łyżka soku z cytryny • 1 łyżka majonezu • 1 łyżka musztardy • 2 łyżeczki octu jabłkowego…