Składniki: kiszona kapusta 25 dag czarna rzodkiew 1 sztuka marchewka 2 sztuki oliwa 2 łyżki cukier Sposób przyrządzenia: Marchewkę i rzodkiew należy obrać ze skórki, umyć i zetrzeć na tarce jarzynowej o grubych oczkach. Kapustę kiszoną należy odcisnąć z soku, przepłukać pod wodą, wymieszać ją z warzywami w salaterce, doprawić oliwą i cukrem, raz jeszcze…
Tag: czarna rzodkiew
Surówki
Surówka z czarnej rzodkwi i twarogu
by Karolina • • 0 Comments
Składniki: 20 dag czarnej rzodkwi ¾ szkl. śmietany 2 łyżki twarogu marchew jabłko cukier kwas cytrynowy zielenina sól Sposób wykonania: Rzodkiew obrać po czym zetrzeć ja na tarce. Obrana marchewkę oraz jabłko również zetrzeć na tarce. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Następnie twaróg rozetrzeć razem ze śmietaną, doprawić do smaku, solą, cukrem oraz kwaskiem cytrynowym…