Składniki: 1 cykoria 1 cebula 1 cytryna sól mielona papryka koperek Sposób wykonania: Cebulę pokroić na cząstki, które sparzyć wrzątkiem. Następnie cykorie podzielić na pojedyncze liście, które pokroić w paski. Natomiast cytrynę pokroić na małe kawałki. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Doprawić do smaku solą oraz papryką. Na koniec udekorować kępkami koperku.
Tag: cytryna
Listy
Ptysie z kremem cytrynowym
by Iza Przewłocka • • 0 Comments
Listy
Placek cytrynowy
by Bartek Ziembicki • • 0 Comments
Składniki: 4 jajka 1 szkl. cukru pudru pestka masła 2 szkl. mąki tortowej łyżeczka proszku do pieczenia sok z 2 cytryny skórka starta z 2 cytryn tłuszcz tarta bułka Sposób wykonania: Białka ubić na sztywną pianę po czym dodać do niej gorący tłuszcz, wymieszać i odstawić na 2 minuty. Po tym czasie dodać sok wyciśnięty…
Listy
Sałatka z brzoskwiń i bananów
by Iwona Smuga • • 0 Comments
Listy
Galaretka cytrynowa
by Ewelina • • 0 Comments
Składniki: 2 cytryny 2 op. galaretki cytrynowej łyżka cukru bita śmietana waflowe rurki listki melisy Sposób wykonania: Z cytryn wycisnąć sok a skórkę pokroić na cienkie nitki. Następnie do soku dolać tyle wody aby powstało 3 ½ szkl. płynu do którego dodać cukier i doprowadzić do wrzenia. Wówczas zdjąć z ognia i wsypać galaretki. Całość…