Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Galaretka cytrynowa

Składniki:

  • 2 cytryny
  • 2 op. galaretki cytrynowej
  • łyżka cukru
  • bita śmietana
  • waflowe rurki
  • listki melisy

    Sposób wykonania:
    Z cytryn wycisnąć sok a skórkę pokroić na cienkie nitki.
    Następnie do soku dolać tyle wody aby powstało 3 ½ szkl. płynu do którego dodać cukier i doprowadzić do wrzenia.
    Wówczas zdjąć z ognia i wsypać galaretki.
    Całość dokładnie wymieszać i przelać do pucharków w których wcześniej ułożyć nitki ze skórki. Odstawić do stężenia.
    Przed podaniem udekorować bitą śmietaną oraz listkami melisy i wbić waflowe rurki.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *