Składniki: ½ kg kaszy kukurydzianej ½ kg żółtego sera Gouda szklanka mleka 2 jajka 3 łyżki masła sól tarta bułka Sposób przyrządzenia: W miseczce wymieszać kaszę, masło, jajka, tarty ser, ciepłe mleko. Doprawić solą do smaku i wyrobić ciasto, nie powinno być za rzadkie. Można dodać bułkę tartą dla zagęszczenia. Z wyrobionego ciasta formować 3-4…
Tag: ćwikłowe
Surówki
Surówka z buraczków na ostro
by Renata Raczek • • 0 Comments
Składniki: 4 czerwone ugotowane buraczki 2 łyżki ostrej musztardy 1 łyżeczka octu balsamicznego 4 łyżki oliwy z oliwek Sposób przyrządzenia: Ugotowane buraczki kroimy w wąskie paseczki. Przygotowujemy sos. Mieszamy oliwę, musztardę i ocet balsamiczny. Tak przygotowanym sosem polewamy buraczki. Podajemy jako przystawkę do drugiego dania. Smakuje też z pszennym pieczywem.