Pierogi Ruskie pierożki by Barbara Żyła • 13 września 2007 • 0 Comments Do pierogów najlepiej nie dodawać jajka – wtedy ciasto jest o wiele pyszniejsze Ciasto : 40dkg mąki pszennej, szklanka gorącej wody łyżka oleju Farsz: ziemniaki 1 cebula boczek twaróg biały sól, pieprz Read more →
Pierogi Pierogi z kiełbasą szynkową i pieczarkami by Kinga • 1 września 2007 • 0 Comments Składniki: Ciasto: 3 szklanki mąki 1 szklanka wody lub mleka 1 łyżka masła lub oliwy 1 jajko sól Farsz: 50 dag kiełbasy szynkowej 15 dkg pieczarek 2 cebule 1 łyżka masła Read more →
Pierogi Pierogi z małżami lub krewetkami by Krystyna • 1 września 2007 • 0 Comments Składniki: Ciasto: 3 szklanki mąki 1 szklanka wody lub mleka 1 łyżka masła lub oliwy 1 jajko sól Farsz: 50 dkg gotowanych małży 1 cebula 1 łyżka masła sól, pieprz Read more →
Pierogi Pierogi zbójnickie by Tereska • 31 sierpnia 2007 • 0 Comments Składniki: Ciasto: 3 szklanki mąki 1 szklanka wody lub mleka 1 łyżka masła lub oliwy 1 jajko sól Farsz: 300 g chudego boczku wędzonego 10 dkg słoniny 15 dkg kaszy pęczak 10 dkg kiszonej kapusty 200 g kaszy gruczanej 2 cebule 2 jajka surowe sól , pieprz Read more →
Pierogi Pierożki tajskie by Tereska • 31 sierpnia 2007 • 0 Comments Składniki: Ciasto: 3 szklanki mąki 1 szklanka wody lub mleka 1 łyżka masła lub oliwy 1 jajko sól Farsz: 1 posiekana drobno cebula czerwona 2 zmielone piersi drobiowe (około 50 dkg) 1 jajko 1 posiekana czerwona papryka lub 2 połowy czerwonej i żółtej 2 posiekane ząbki czosnku 2 łyżki sosu sojowego 2 łyżki posiekanej naci kolendry sól, pieprz Read more →