Ciasto francuskie należy wsadzić w tak gorący piec jak drożdżowe, bo jeżeli piec za zimny, nie będzie się ciasto dzieliło w listki tylko sklęśnie. Wziąć 40 deka suchej mąki, 2 jaja, 40 deka masła, trochę wody. Masło wymyć w zimnej wodzie i zostawić je w niej. Wsypać 40 deka mąki na stolnicę, zrobić w pośrodku…
Tag: ciasto francuskie
Ciastka
Kwadraciki
by Daga • • 0 Comments
Składniki: • 1 opakowanie ciasta francuskiego • 2 duże kwaskowe jabłka • cukier do smaku • 1 jajko • orzechy włoskie • cukier puder do posypania Wykonanie: Jabłka obrać, wyjąć gniazda nasienne, włożyć do rondla, podlać małą ilością wody, udusić z cukrem na mus, ostudzić, wymieszać z rozdrobnionymi orzechami. Rozmrożone na dole lodówki ciasto pokroić…