Składniki:
- ½ kg mąki
- 3 żółtka
- 300 g margaryny
- 3 łyżki gęstej śmietany
- proszek do pieczenia
- 1 szkl. cukru
- galaretki w 3 kolorach
- foremki
Składniki: 1op. ciasta francuskiego 250 g śmietany 30% 1 op. fiksu do śmietany 1 op. cukru waniliowego cukier cukier waniliowy Sposób wykonania: Ciasto pokroić w wąskie paski, które zwijać w rulon na metalowych prętach tak aby zachodziły na siebie i utworzyły rurkę. Ułożyć je na blasze i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i…
Składniki: 2 szkl. mąki ½ szkl. cukru ¾ kostki masła 1 jajko ¼ łyżeczki sody 2 łyżeczki cukru waniliowego ¼ szkl. cukru 1 łyżeczka cynamonu 30 połówek orzechów włoskich Sposób wykonania: Masło posiekać razem z mąką, dodać cukier waniliowy oraz sodę po czym wbić jajko i całość dokładnie zagnieść. Z powstałego ciasta formować kulki, które…
Składniki: 2 jajka ½ skzl. cukru 2/3 skzl. mąki ½ łyżeczki proszku do pieczenia cukier waniliowy lukier i posypka Sposób wykonania: Białka ubić nasz wytną pianę po czym nie przerywając ucierania dodawać cukier, cukier waniliowy oraz żółtka. Na sam koniec wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, delikatnie połączyć. Powstałe ciasto przelać do foremek na…