Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: ciasteczka

Herbaciane ciasteczka Celiny

Cieszą nie tylko smakiem ale wyglądem. Znakomite przepisy na ciasteczka. Dziś przepis na herbaciane ciasteczka Celiny, Aby je wykonać potrzebujesz: herbaty migdałowej, mąki, masła, żółtka i skórki z pomarańczy. 
 

Składniki:

  • 1 torebka czarnej herbaty migdałowej
  • 170 g mąki pszennej
  • 100 g miękkiego masła
  • 60 g cukru brązowego
  • 1 żółtko
  • skórka otarta z 1 pomarańczy
  • garść pokruszonych płatków migdałowych
  • szczypta soli

Ciastka z pistacjami Justyny

Znakomite pomysły na domowe wypieki. Dziś przepis na ciasteczka z pistacjami Justyny. Do wykonania przepisu potrzebujesz: pistacji, mąki, serka mascarpone, jajka oraz cukru. 
 

Składniki:

  • ½ szkl obranych pistacji 
  • 100 g serka mascarpone
  • 200 g mąki
  • 60 g cukru 
  • 1 jajko
  • 1  cukier waniliowy
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Muffinek czekoladowy Karoliny

Jest to odpowiednie miejsce dla miłośników słodkości. Wypróbuj nasze przepisy. Muffinek czekoladowy Karoliny. Aby go wykonać potrzebujesz: kakaa, masła, jogurtu naturalnego oraz jajek. 
 

Składniki:

  • 2 jajka
  • 60 g masła
  • 35 g kakao
  • 220 g mąki
  • 150 g cukru
  • 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 i 3/4 łyżeczki sody
  • 1 szkl jogurtu naturalnego 

Pistacjowe ciastka

Pyszne, idealnie chrupiące ciastka pistacjowe. Do ich przygotowania będziesz potrzebować: masła, mąki pszennej i kukurydzianej, noi oczywiście pistacji. 
 

Składniki:

  • 200 g pistacji
  • 220 g masła
  • 100 g cukru pudru
  • 270 g mąki
  • 30 g mąki kukurydzianej
  • 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii

Kruche ciasteczka pełne czekolady

Dla miłośników słodkości. Zbiór znakomitych przepisów. Tym razem przepis na kruche ciasteczka pełne czekolady. Przepis zawiera: mąkę, masło, mleko, jajka oraz gorzką czekoladę. 
 

Składniki:

  • 250 g czekolady gorzkiej 
  • 450 g mąki pszennej
  • 250 g masła 
  • 250 g cukru 
  • 1 łyżka aromatu pomarańczowego 
  •  2 jajka
  • 1 op cukru waniliowego
  • 6 łyżek mleka
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia