Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kruche ciasteczka pełne czekolady

Dla miłośników słodkości. Zbiór znakomitych przepisów. Tym razem przepis na kruche ciasteczka pełne czekolady. Przepis zawiera: mąkę, masło, mleko, jajka oraz gorzką czekoladę. 
 

Składniki:

  • 250 g czekolady gorzkiej 
  • 450 g mąki pszennej
  • 250 g masła 
  • 250 g cukru 
  • 1 łyżka aromatu pomarańczowego 
  •  2 jajka
  • 1 op cukru waniliowego
  • 6 łyżek mleka
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia

Sposób wykonania:

  1. Do masła wsypać cukier oraz cukier waniliowy.
    Razem utrzeć na puszystą masę.
    Wówczas nie przerywając ucierania dodawać stopniowo mleko na przemian z roztrzepanymi jajkami.
    Gdy składniki się połączą wsypywać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia.
    Dodać jeszcze aromat pomarańczowy, połączyć.
    Na koniec czekoladę połamać na małe kawałeczki.
    Czekoladę gorzką można zastąpić deserową lub mleczną. 
    To zależy od tego jak słodkie ciasteczka chcemy uzyskać.
    Ciasto wymieszać z czekolada.
    Formować z niego kulki, które rozpłaszczyć dłońmi.
    Układać ciasteczka na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni i piec około 15 minut.
     

Liczba porcji: 6

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *