Składniki:
- 10 surowych białek
- 40 dag cukru pudru
- 40 dag migdałów
- sok z 1 cytryny
- 1 szkl dżemu
- bita śmietana
- masło do formy
- tarta bułka do formy
Składniki: 20 dag moreli 20 dag migdałów 20 dag cukru pudru 4/5 kostki masła 20 dag biszkoptów 10 jajek 2 łyżeczki cukru waniliowego tłuszcz do formy cukier puder Sposób wykonania: Masło utrzeć razem z cukrem pudrem oraz cukrem waniliowym po czym nie przerywając ucierania dodawać stopniowo po jednym żółtku potem dodać posiekane migdały, pokrojone morele…
Składniki: 2 szkl. pokrojonych daktyli 2 szkl. cukru pudru 1 szkl. surowych białek 2 tabliczki gorzkiej czekolady 2 łyżeczki skórki z cytryny 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżki smażonej skórki pomarańczowej Sposób wykonania: Białka ubić z dodatkiem cukru po czym nie przerywając ubijania dodawać pokruszoną czekoladę, sok i skórkę z cytryny. Gdy składniki się…
Składniki: 20 dag migdałów 20 dag cukru pudru 4/5 kostki masła 20 dag biszkoptów 10 jajek 2 łyżeczki cukru waniliowego tłuszcz do formy cukier puder Sposób wykonania: Masło utrzeć razem z cukrem pudrem oraz cukrem waniliowym po czym nie przerywając ucierania dodawać stopniowo po jednym żółtku potem dodać posiekane migdały oraz pokruszone biszkopty. Całość dokładnie…