Składniki: 1 kg szalotek ½ l białego wytrawnego wina 1 szkl 6 % octu 1 strączek papryczki chili kilka ziarenek pieprzu kilka ziarenek ziela angielskiego 1 listek laurowy 1 łyżeczka ziaren gorczycy 1 łyżeczka kurkumy 3 łyżki cukru 1 ½ łyżeczki soli Sposób wykonania: Do rondla wlać szklankę wody i dodać łyżkę soli, zagotować. Następnie…
Tag: cebula
Porady i Ciekawostki
Duszone rydze marynowane z cebulą
by Karolina Krzak • • 0 Comments
Składniki: 1 kg rydzów 1 szkl octu winnego 1 cebula kilka ziarenek białego pieprzu 2 łyżeczki soli Sposób wykonania: Rydze dokładnie oczyścić i osuszyć. Następnie przełożyć je do rondla. Dodać pokrojona w plastry cebule oraz sól do smaku. Podlać odrobiną wody i dusić na małym ogniu pod przykryciem około 15 minut. Po tym czasie zdjąć…