Składniki: 1 mostek cielęcy 3 łyżki bułki tartej 3 łyżki masła 1 jajko 1 łyżeczka majeranku 3 łyżki posiekanej natki sól pieprz Sposób wykonania: 2 łyżki masła utrzeć z bułka tartą, jajkiem i posiekaną natką pietruszki. Następnie oddzielić mięso od żeber, nie przecinając go do końca, tak aby powstała kieszeń. Doprawić do smaku solą oraz…
Tag: bułka tarta
Porady i Ciekawostki
Kotlety z grochu w panierce
by Wiktoria Piskorska • • 0 Comments
Porady i Ciekawostki
Świeże grzyby w złotej panierce
by Zuzanna Jelonek • • 0 Comments
Składniki: ½ kg rydzów 2 łyżki mąki 3 łyżki bułki tartej 2 jajka 2 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki masła 1 łyżeczka suszonego czosnku sól pieprz Sposób wykonania: Grzyby dokładnie oczyścić usuwając nóżki. Następnie oprószyć kapelusze solą i dusić je na połowie rozgrzanego tłuszczu. Miękkie grzyby obtoczyć w mące po czym zanurzyć w roztrzepanych…
Porady i Ciekawostki
Cukinia z bakłażanem smażone w panierce
by Karolina Ciszek • • 0 Comments
Składniki: 1 cukinia 1 bakłażan ½ szkl mąki 1 łyżka bułki tartej 4 łyżki oliwy z oliwek sól Sposób wykonania: Obranego bakłażana i cukinię pokroić w cienkie plasterki. Następnie oprószyć je solą po czym obtoczyć je bułce tartej wymieszanej z mąką. Smażyć je kilka minut na rozgrzanym tłuszczu na złoto z obu stron. Podawać…
Porady i Ciekawostki
Szparagi z w złociej bułce
by Sebastian Kobyliński • • 0 Comments
Składniki: 1 op szparagów 2 łyżki masła 1 łyżka bułki tartej 1 łyżeczka cukru sól pieprz Sposób wykonania: Z oczyszczonych szparagów odciąć zdrewniałe końce. Gotować na pionowo w osolonej wodzie z dodatkiem cukru. Następnie na rozgrzanym maśle przesmażyć bułkę tartą na złoto. Miękkie szparagi odcedzić, przełożyć na talerz i oprószyć pieprzem. Przed podaniem polać zarumienioną…