Składniki:
- 2 łyżki migdałów
- op. budyniu migdałowego
- 2 ½ szkl. mleka
- łyżeczka masła
- 2 łyżki cukru waniliowego
- 2 łyżki cukru
- owoce sezonowe
Składniki: 1 szkl. mąki tortowej 2 op. budyniu śmietankowego ¾ szkl. cukru pudru 3 jajka ½ kostki masła łyżeczka proszku do pieczenia tłuszcz bułka tarta cukier puder Sposób wykonania: Masło utrzeć dokładnie z cukrem po czym nie przerywając ucierania dodawać stopniowo po jednym jajko a na sam koniec budyń oraz mąkę wymieszana z proszkiem do…
Składniki: 1 op. budyniu śmietankowego 1/3 szkl. zimnego mleka 1 szkl. słodkiej śmietanki 1 szkl. mleka łyżka masła 2 łyżki cukru łyżka wiórków kosko swych Sposób wykonania: Mleko, wirki kosko swe oraz łyżkę cukru doprowadzić do wrzenia i trzymać na małym ogniu około 5 minut. Po tym czasie dodać resztę cukru, masło oraz śmietankę. Całość…