Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: brzoskwinie

Brzoskwinie z wiśniami

Składniki: 3 brzoskwinie 6 łyżek wiśni 6 łyżek cukru 400 ml naturalnego jogurtu Sposób wykonania: Brzoskwinie przekroić na połówki i usunąć pestki. W powstałe otwory włożyć po wisience i przekładamy całość do naczynia żaroodpornego. Podlać je sokiem z odsączenia wiśnie i zalać roztrzepanym jogurtem z dodatkiem cukru pudru. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni…

Brzoskwinie zapiekane z jeżynami

Składniki: 2 brzoskwinie ½ szkl. jeżyn sok z cytryny 4 łyżeczki cukru pudru 2 białka 2 łyżeczki cukru pudru bita śmietana Sposób wykonania: Brzoskwinie przekroić na pół, usunąć pestki i przełożyć do naczynia żaroodpornego przecięciem do góry. Całość skropić sokiem z  cytryny a miejsce po pestkach posypać cukrem i włożyć w nie jeżyny. Następnie białka…

Zapiekane brzoskwinie z migdałami

Składniki: 6 brzoskwiń 1 szkl. płatków migdałowych ½ szkl. cukru jajko 1 szkl. białego deserowego wina masło Sposób wykonania: Brzoskwinie przekroić na połówki po czym wyjąc z nich pestki i wydrążyć łyżeczkę miąższu. Miąższ ten dodać do jajek, posypać cukrem oraz płatkami migdałowymi i dokładnie utrzeć. Powstałą masą wypełnić brzoskwinie i ułożyć w naczyniu żaroodpornym…

Brzoskwinie z konfiturą i orzechami

Składniki: 4 brzoskwinie 8 łyżek konfitury z poziomek 8 połówek orzechów włoskich 8 łyżek cukru pudru 1 szkl. słodkiej śmietanki Sposób wykonania: Brzoskwinie przekroić na połówki, usunąć pestki i ułożyć na półmisku przecięciem do góry. Następnie w  otwory po pestkach nałożyć konfiturę. Wbić w nią kawałek orzecha po czym oprószyć całość cukrem pudrem i delikatnie…

Brzoskwinie z migdałami w sosie

Składniki: puszka brzoskwiń w syropie bita śmietana płatki migdałowe 3 łyżki syropu z brzoskwiń 3 łyżki białego deserowego wina 3 łyżki płynnego miodu łyżeczka cukru Sposób wykonania: Do rondelka wlać miód, dodać wino, syrop oraz cukier i całość zagotować na małym ogniu cały czas mieszając. Po upuszczenia się cukru zdjąć z ognia. Następnie do szerokich…