Składniki: 2 brzoskwinie cukier cukier waniliowy 3 łyżki soku pomarańczowego 1 szkl. kefiru Sposób wykonania: Morele zmiksować z dodatkiem cukru, cukrem waniliowym i sokiem pomarańczowym. Następnie dodać kefir i dokładnie wymieszać. Przelać do wysokich szklanek.
Tag: brzoskwinie
Listy
Surówka z jarmużu w winie
by Marta Mielcarek • • 0 Comments
Składniki: 500 g młodego jarmużu kieliszek białego wytrawnego wina 100 g brzoskwiń z syropu 50 g fig 50 g daktyli sól, pieprz sok z cytryny Sposób wykonania: Jarmuż porwać na mniejsze kawałki, brzoskwinie pokroić w kostkę a figi i daktyle na małe kawałki. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą i skropić winem. Na koniec doprawić do…
Listy
Brzoskwinie w szampanie
by Justyna • • 0 Comments
Składniki: 4 duże brzoskwinie szklanka białego wina musującego 10 dag cukru pudru Sposób wykonania: Brzoskwinie sparzyć wrzątkiem po czym pokroić je na mniejsze kawałki. Posypać je cukrem i zalać winem. Wówczas wstawić do lodówki na 2 godziny.
Listy
Słodki brzoskwiniowy dżem
by Agnieszka Michałek • • 0 Comments
Listy
Dip brzoskwiniowy z koperkiem
by Teresa Frątczak • • 0 Comments
Składniki: 1 brzoskwinia 2 łyżki sezamu 1/2 pęczka koperku 1 łyżka łagodnej musztardy 1-2 łyżki soku cytryno¬wego sól ziołowa Sposób wykonania: Obrana brzoskwinie pokroić w drobną kostkę. Koperek posiekać a sezam uprażyć na suchej patelni. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą dodając musztardę oraz sok z cytryny. Doprawić jeszcze do smaku solą ziołową.