Składniki:
- 4 jajka
- ½ szkl. cukru
- 2 łyżeczki cukru pudru
- 4 łyżeczki żelatyny
- łyżka wytrawnej cytrynówki
- sok z cytryny
- 6 kulek lodów cytrynowych
- bita śmietana
- listki melisy
Składniki: 2 paczki herbatników puszka ananasów 100 g likieru ananasowego bita śmietana listki mięty Sposób wykonania: Ananasy odsączyć z zalewy i pokroić je w kostkę. Natomiast zalewę wymieszać alkoholem. Następnie pokruszone herbatniki przełożyć do pucharków, skropić je syropem ananasowym, przykryć bitą śmietaną i posypać ananasem. Udekorować listami mięty.
Składniki: 1 szkl. orzechów włoskich i klasowych 1 ½ tabliczki gorzkiej czekolady 6 łyżeczki wiórków czekoladowych 2 łyżki płynnego miodu bita śmietana rodzynki Sposób wykonania: Orzechy oraz miód utrzeć ze sobą po czym przełożyć do pucharków. Ułożyć grubą warstwę bitej śmietany. Posypać ją startą czekoladą oraz rodzynkami
Składniki: 30 dag biszkoptów 3 łyżki żelatyny 4 żółtka ½ szkl. cukru 3 łyżki rumu 2 szkl. bitej śmietany 2 szkl. pokrojonych ananasów listki mięty Sposób wykonania: Ananasa przełożyć do pucharków. Następnie żółtka razem z cukrem ubić na parze po czym nie przerywając mieszania dodawać stopniowo żelatynę wymieszaną z rumem. Powstały krem zdjąć z ognia…
Składniki: 2 szkl. malin 1 szkl. czerwonych porzeczek kieliszek soku porzeczkowego 1 szkl. śmietanki kremowej łyżeczka cukru pudru zagęstnik listki melisy Sposób wykonania: Śmietankę ubić z dodatkiem cukru oraz zagęstnika. Następnie porzeczki zmiksować razem z sokiem i dodać do nich ubitą śmietanę, delikatnie wymieszać. Powstały mus przelać do salaterki i na wierzchu ułożyć maliny oraz…