Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: biszkopt

Biszkopt przełożony konfiturą morelową

Składniki: 6 jajek 2 szkl. cukru pudru 1 szkl. mąki ziemniaczanej 1 szkl. mąki pszennej tłuszcz do formy tarta bułka do formy 1 szkl. konfitur morelowych Sposób wykonania: Żółtka razem z 9 łykami zimnej przegotowanej wody dokładnie utrzeć po czym nie przerywając ucierania dodawać stopniowo cukier. Następnie białka ubić na sztywną pianę i połowę dodać…

Biszkopt cesarski

Składniki: 6 jajek 2 szkl. cukru pudru 1 szkl. mąki ziemniaczanej 1 szkl. mąki pszennej tłuszcz do formy tarta bułka do formy Sposób wykonania: Żółtka razem z 9 łykami zimnej przegotowanej wody dokładnie utrzeć po czym nie przerywając ucierania dodawać stopniowo cukier. Następnie białka ubić na sztywną pianę i połowę dodać do żółtek razem z…

Cesarki biszkopt z marmoladą

Składniki: 6 jajek 2 szkl. cukru pudru 1 szkl. mąki ziemniaczanej 1 szkl. mąki pszennej tłuszcz do formy tarta bułka do formy 1 szkl. marmolada śliwkowa Sposób wykonania: Żółtka razem z 9 łykami zimnej przegotowanej wody dokładnie utrzeć po czym nie przerywając ucierania dodawać stopniowo cukier. Następnie białka ubić na sztywną pianę i połowę dodać…

Biszkopt czekoladowy przekładany kremem

Składniki: 6 jajek 6 łyżek cukru pudru 4 łyżki mąki krupczatki łyżka kakao 2 op. cukru waniliowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia tłuszcz do formy tarta bułka 0,5 l śmietanki kremowej zagęstnik łyżeczka cukru waniliowego wiórki czekoladowe Sposób wykonania: Białka ubić razem z cukrem waniliowym i cukrem pudrem na sztywną pianę po czym nie przerywając…

Biszkopt deserowy z rodzynkami

Składniki: 3 jajka 3 łyżki mąki gryczanej ½ szkl. rodzynek 3 łyżki cukru pudru łyżeczka skórki z cytryny cukier puder do posypania słodka śmietanka tłuszcz do formy bułka tarta do formy Sposób wykonania: Żółtka utrzeć razem z cukrem po czym dodać mąkę, rodzynki oraz skórkę z cytryny, dokładnie wymieszać. Następnie dodać białka ubite na sztywną…