Składniki:
- 20 dag białego sera
- 1 łyżka cukru
- 1 łyżka śmietany
- cukier waniliowy
- garść rodzynków
- szczypta mielonego cynamonu
- 2 łyżki masła
Składniki: 200 g tłustego białego sera 1 łyżka masła 2 jajka 5 łyżek mleka 2 szkl mąki 1 kg różnych owoców Sposób wykonania: Do mąki wbić jajka i wlać mleko, dokładnie wymieszać po czym dodać starty ser, posolić. Całość dokładnie wymieszać w trakcie dodając roztopione masło. Z powstałego ciasta uformować wałek, który pokroić na plastry.…
Składniki: 750 g białego sera 150 g masła 120 g bułki tarteju 80 g grysiku 4 jajka sól cukier Sposób wykonania: Ser przetrzeć przez sito po czym dodać do niego jabłka, grysik, tartą bulkę oraz sól. Całość dokładnie wymieszać i odstawić na 15 minut. Po tym czasie z ciasta formować knedle, które gotować w osolonej…
Składniki: 20 dkg białego sera ½ szklanki śmietany ½ łyżeczki ziół / kminek, mięta, majeranek / sól, pieprz do smaku 1 pomidor 5 rzodkiewek Sposób przyrządzenia: Ser rozetrzeć ze śmietaną na gładką masę, dodać zioła, doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać. Podawać z białym pieczywem, plasterkami rzodkiewek i plastrami pomidorów.