Składniki:
- 1 szklanka ugotowanej i zmielonej lub zmiksowanej soi
- 1/4 główki białej kapusty drobno poszatkowanej
- 2/3 szklanki płatków owsianych
- 2 cebule pokrojone w kostkę
- przyprawy według uznania.
Składniki: 2 duże selery, 20dag sera Gouda, ogórek kiszony, ketchup, olej, sól. Produkty Kamis: panierka Chrup pieprz czarny mielony, Sposób przygotowania: Selery w skórce gotujemy aż będą miękkie, gdy ostygną obieramy je i kroimy w plastry o grubości 1cm. Pokrojony seler, układamy parami, obtaczamy w panierce i przekładamy grubym plastrem żółtego sera. Całość pieprzymy i…
Składniki: mała główka kapusty jajo cebula sól i pieprz mąka Sposób przyrządzenia: Kapustę ugotować, przekręcić przez maszynkę, wycisnąć. Dodać sól, pieprz, jajo, trochę mąki i cebulkę podsmażaną z odrobiną tłuszczu. Z gotowanej masy formować kotlety, obtaczać w bułce lub mące i piec na złoty kolor. Przepis nadesłany na III edycją konkursu. Autor: Olga Szałata
Składniki: 20 dkg makaronu muszelki 700 ml mleka 2 cytryny 2 opakowania cukru waniliowego 12 dkg masła 10 dkg cukru 4 jajka 50 dkg twarogu 1 budyń waniliowy 1 słoik wiśni drylowanych sól Sposób przyrządzenia: Cytrynę sparzyć i zetrzeć skórkę. Mleko zagotować z połową porcji skórki, cukrem waniliowym i solą. Makaron wsypać do gorącego mleka,…