Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: babka

Babka na Wielkanoc z rodzynkami

Dla tych, którzy dopiero teraz zaczęli przygotowywać Wielkanocne ciasta. Podajemy przepis na prostą i szybką w wykonaniu Wielkanocną babkę z rodzynkami. Do jej wykonania potrzebujesz: jajek, rodzynek, masła oraz mąki.
 

Składniki:

  • 100 g rodzynek 
  • 5 jajek
  • 1 szkl mąki pszennej
  • ½  szkl mąki ziemniaczanej
  • 200 g masła
  • ¾   szklanki cukru
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia

Świąteczna babka Patryka

Wypieki, warte świątecznego stołu. Dziś podajemy przepis na Wielkanocną babkę. Patryka. Lista zakupów: mąka pszenna i ziemniaczana, masło, cukier oraz jajka. 
 

Składniki:

  • 150 g mąki pszennej 
  • 150 g mąki ziemniaczanej
  • 250g masła 
  • 200g cukru
  • 4 jajka
  • szczypta soli

Wielkanocna babka Magdy

Jeśli mamy już przygotowane jajka to nie może zabraknąć Wielkanocnej babki. Aby wykonać babkę przepisu Magdy potrzebujesz: mąki, jajek, wiórek kokosowych i ekstraktu z wanilii. 
 

Składniki:

  • 5 jajek
  • 2 szkl mąki pszennej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1,5 szkl wiórków kokosowych
  • 1 ¼ szkl cukru
  • 1 szkl oleju
  • 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
  • 1 szkl mleka 

Babka Karolinka

Przedstawiamy  wiele ciekawych i pysznych przepisów na ciasta. Babka Karolinka to nasza dzisiejsza propozycja. Do jej wykonania potrzebujesz: jajek, mąki ziemniaczanej oraz pszennej, oleju i ajerkoniaku. 
 

Składniki:

  • 6 jajek
  • 15 dag mąki ziemniaczanej
  • 15 dag mąki pszennej
  • 25 dag cukru pudru
  • 1 op cukier waniliowy 
  • 1 szkl oleju
  • 1 szkl ajerkoniaku
  • 1 płaska łyżka proszku do pieczenia

Babka Amelia

Pyszne przepisy kulinarne z kategorii: ciasta. Dziś podajemy przepis na pyszną babkę. Do jej wykonania będziesz potrzebować: mąki, białego sera, jajek, masła i cukru. 
 

Składniki:

  • 4 jajka
  • 25 dag białego sera
  • ½  kg mąki
  • 1 kostka masła 
  • 25 dag cukru 
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • aromat cytrynowy
  • ½ szkl wody mineralnej
  • szczypta soli 
  • tłuszcz i bułka tarta do formy