Składniki:
-
- 1 dorsz (około kilograma)
- 1 włoszczyzna bez kapusty
- 1 duża cebula
- 2 ząbki czosnku
- kilka ziaren pieprzu i ziela angielskiego
- liść laurowy
- 2 płaskie łyżki żelatyny
- 2 jajka na twardo
- ogórek konserwowy
- pomidor
Składniki: 1,5kg dorsza mleko sól, pieprz oliwa Sposób przyrządzenia: Około 1,5 kg filetów z dorsza moczymy w mleku, wyjmujemy, układamy na grubej bibule-niech ociekną. gdy będą prawie suche posypujemy lekko solą, pieprzem, obtaczamy mąką i smażymy na złoty kolor na oliwie. Gdy ostygną układamy w kamiennym garnku. Zalewa: Do garnka wlewamy pół szklanki octu, szklankę…
Składniki: 50 dkg filetów z łososia 2 łyżki gotowanego ryżu lub kaszy manny 1 cebula odrobinę masła 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 żółtko sól, pieprz Bulion rybny: 50 dkg drobnych ryb lub resztek z filetowania 1 marchewka 1 pietruszka 1 liść laurowy 2 ziarna ziela angielskiego 1 cebula 1 papryczka chili Sposób przyrządzenia: Drobne ryby…