Składniki: 1 obrany ananas pokrojony w grube plastry ¼ szklanki ciemnego rumu 2 łyżki brązowego cukru Sposób przyrządzenia: Cukier wymieszać z rumem. Na dobrze nagrzanym grillu piec plastry ananasa często je obracając i smarując rumem z cukrem. Gdy na plastrach wytworzy się rumiana glazura możemy ananasa podawać. Pysznie smakuje jako dodatek do lodów.
Tag: alkohol
Listy
Nalewka z owoców Kumkwat i tymianku
by Adam Nowak • • 0 Comments
Składniki: 10 pokrojonych wzdłuż na ćwiartki owoców Kumkwat ½ szklanki cukru 2 szklanki czystej wódki 2 całe gałązki tymianku Sposób wykonania: Do butelki o pojemności 0,75 litra włożyć ćwiartki owoców bez pestek, dodać cukier, wódkę i gałązki tymianku. Szczelnie zamknąć i odstawić na minimum miesiąc w ciemne miejsce.
Listy
Sen Hioba
by Birbant • • 0 Comments
Składniki: 35 ml whisky 15 ml Campari 15 ml likieru z gorzkich pomarańczy 1 kropla Angostury Sposób przyrządzenia: Do szklanki z lodem wlać wszystkie składniki, wymieszać. Przez sito przelać do szklanki koktajlowej.
Listy
Doświadczalny
by Birbant • • 0 Comments
Składniki: 35 ml whisky 25 ml sherry 2 łyżeczki likieru migdałowego 2 łyżeczki soku z cytryny Sposób przyrządzenia: W shakerze wymieszać wszystkie składniki z dodatkiem lodu, przez sitko przelać do szklanki koktajlowej.
Listy
Lord
by Birbant • • 0 Comments
Składniki: 45 ml whisky 10 ml likieru pomarańczowego 10 ml różowego wermutu 1 kropla Angostury Sposób przyrządzenia: Do szklanki z lodem wlać wszystkie składniki, wymieszać. Przez sito przelać do szklanki koktajlowej.