Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: alkohol

Modernista

Składniki: 30 ml whisky 20 ml wytrawnego wermutu 15 ml likieru wieloowocowego 1 kropla Angostury Sposób przyrządzenia: Do szklanki z lodem wlać wszystkie składniki, wymieszać. Przez sito przelać do szklanki koktajlowej.

Tutioz

Składniki: 25 ml whisky 15 ml koniaku 15 ml różowego wermutu 10 ml likieru ziołowego 10 ml likieru z mandarynek Sposób przyrządzenia: Do szklanki z lodem wlać wszystkie składniki, wymieszać. Przez sito przelać do szklanki koktajlowej.

Andrea

Składniki: 45 ml ginu 10 ml soku z cytryny 5 ml likieru wiśniowego 5 ml likieru malinowego Sposób przyrządzenia: Do szklanki z lodem wlać wszystkie składniki, wymieszać. Przez sito przelać do szklanki koktajlowej.

Legion

Składniki: 15 ml ginu 15 ml likieru migdałowego 15 ml likieru z czarnej porzeczki 15 ml wytrawnego wermutu Sposób przyrządzenia: Do szklanki z lodem wlać wszystkie składniki, wymieszać. Przez sito przelać do szklanki koktajlowej.

Cień lasu

Składniki: 20 ml ginu 20 ml likieru bananowego 20 ml likieru brzoskwiniowego tonik Sposób przyrządzenia: W shakerze wymieszać wszystkie składniki (z wyjątkiem toniku) z dodatkiem lodu, przez sitko przelać do szklanki koktajlowej. Uzupełnić toniciem do pożądanej objętości.