Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pikantne paluszki krabowe

Składniki:

    • paluszki krabowe mrożone
    • tarty ser parmezan
    • sok z cytryny
    • jajko
    • oliwa
    • ostra papryka mielona lub grubo mielony mix kolorowych wieprzów


    Sposób przyrządzenia:
    Paluszki krabowe rozmrozić, wypłukać, zalać wodą z dodatkiem soku z cytryny, odstawić na kilkanaście minut, odcedzić, osuszyć. Jajko dokładnie skłócić, każdy paluszek umoczyć w jajku, obtoczyć w tartym serze i przez chwilkę smażyć na oliwie starając się nie rumienić. Obsączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku, obsypać obficie papryką lub pieprzem. Znakomite zarówno na ciepło jak i na zimno. Podawać na liściach sałaty.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *