Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Piersi kurczaka w tymianku z zmienikami i fasolką

Składniki:

  • 400 g piersi kurczaka
  • zielona fasolka
  • ogórek kiszony
  • ziemniaki
  • tymianek
  • sól
  • pieprz
  • słodka papryka w proszku
  • ½ koski rosołowej
  • oliwa
  • ząbek czosnku

Sposób wykonania:

  1. Piersi pokroić w kostkę, która posypać tymiankiem, papryką oraz solą i odstawić na 15 minut.
    W między czasie ugotować ziemniaki w osolonej wodzie.
    Fasolkę ugotować osobno również w osolonej wodzie.
    Następnie mięso usmażyć na rozgrzanej oliwie trakcie dodając pokruszoną kostkę rosołowa ora posiekany tymianek.
    Całość dokładnie wymieszać i trzymać na ogniu jeszcze około 7 minut.
    Podawać z zmienikami i fasolką.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *