Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pieczone ziemniaki z czosnkiem i ziołami

Składniki:

  • 8 ziemniaków
  • ½ kostki masła
  • 3 ząbki czosnku
  • sól
  • ulubione zioła

Sposób wykonania:
Umyte ziemniaki zalać osoloną woda i gotować w łupinach około 20 minut.
Ziemniaki powinny być miękkie ale nie rozpadające się.
Wówczas ziemniaki odcedzić, każdy lekko zgnieść np. tłuczkiem do mięsa.
Każdy skropić oliwą z oliwek, po czym oprószyć je solą, pieprzem i ulubionymi ziołami.
Na wierzchu każdego można rozłożyć po odrobinie roztartego czosnku.
Następnie wstawić je do rozgrzanego piekarnika i zapiekać około 15 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *