Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pieczone pomidory z rozmarynem i czosnkiem

Składniki:

  • 6 pomidorów
  • ½ łyżeczki suszonego rozmarynu
  • ½ łyżeczki soli
  • szczypta pieprzu
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • kilka listków bazylii
  • 1 łyżka parmezanu

Sposób wykonania:
Pomidory umyć po czym lekko naciąć na krzyż przy ogonku.
Delikatnie rozszerzyć nacięcie, które posmarować olejem.
Następnie włożyć  w nie rozmaryn, bazylię, posiekany czosnek oraz posypać solą i pieprzem.
Przełożyć je do naczynia żaroodpornego i wstawić do piekarnika na 15 minut.
Po tym czasie wyjąć je z piekarnika i przed podaniem posypać je startym parmezanem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *