Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pianka malinowa

Składniki:

  • 50 dag malin
  • 1 szkl. cukru pudru
  • 6 surowych białek
  • 2 łyżki cukru
  • 1 szkl. śmietanki kremowej
  • łyżeczka cukru pudru
  • masło do formy

    Sposób wykonania:
    Maliny przetrzeć przez sito po czym dodać 2 białka i ½ szkl cukru.
    Całość dokładnie zmiksować .
    Natomiast pozostałe białka ubić z resztą cukru na sztywną piane i dodać do malinowej masy, delikatnie połączyć.
    Przełożyć masę do małych kokilek wysmarowanych tłuszczem.
    Posypać cukrem i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 130 stopni i piec około 30 minut.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *