Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pasta porzeczkowo-twarogowa

Składniki:

  • 150 g twarogu
  • ćwierć szkl. śmietanki
  • 4 łyżki galaretki malinowej
  • 2 łyżki startego chrzanu
  • 2 łyżki soku z pomarańczy
  • 1 łyżeczka startej skórki z pomarańczy
  • łyżeczka miodu
  • sól
  • szczypta pieprz

    Sposób wykonania:
    Do twarożku dodać galaretkę, śmietankę oraz chrzan.
    Całość dokładnie zmiksować.
    Gdy wszystkie składniki się połączą dodać jeszcze miód,  sok i skórkę z pomarańczy.
    Ponownie zmiksować.
    Na sam koniec doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *