Składniki:
- 50 g czekolady białej
- 50 g czekolady mlecznej
- 2 szkl mąki pszennej
- 1 jajko
- 2 łyżki kakao
- 1 łyżka proszku do pieczenia
- 1/2 szkl cukru pudru
- 32 g cukru wanilinowego
- 3/4 szkl mleka
- 1/2 szkl oleju

Sposób wykonania:
-
Do dużej miski przesiać mąkę z dodatkiem proszku do pieczenia.Dodać kakao, cukier puder oraz cukier waniliowy, przemieszać.Do drugiej miski wbić jajko.Wlać mleko i razem roztrzepać.Wówczas połączyć suche składniki z mokrymi pod koniec wlewając jeszcze olej.Gdy składniki się prawię połączą wrzucić jeszcze obie czekolady połamane na małe kawałeczki.Całość delikatnie przemieszać.Gotowe ciasto przełożyć do foremek na muffinki do ¾ ich wysokości.Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni i piec około 20 minut.
Liczba porcji: 6