Wyszukaj swój ulubiony przepis i ciesz się znakomitym smakiem. Dziś przepis na pyszny poziomkowy sorbet. Składniki potrzebne do jego wykonania: poziomki, białko, szampan oraz cukier.
Składniki:
- 500 g poziomek
- 200 ml szampana
- 1 białko
- 200 g cukru
Sposób wykonania:
-
Do miski wlać schłodzonego szampana.Wsypać do niego cukier i mieszając rozpuścić go.Następnie poziomki opłukać pod bieżącą wodą.Przetrzeć je przez sito lub zblendować.Przełożyć je do szampana z cukrem.Całość dokładnie wymieszać.Na koniec dodać jeszcze białko ubite na sztywną pianę.Delikatnie połączyć, aby piana nie osiadła.Gotową masę wstawić do zamrażalnika na około 3 godziny.Po tym czasie wyjąć sorbet z zamrażalnika i rozbić mikserem.Przełożyć do dekoracyjnych miseczek i od razu podawać.
Liczba porcji: 6