Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Omlet z pomidorami i bazylią

 

Składniki:

  • 2 jajka
  • 1 łyżka masła
  • 1 pomidor
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżeczka świeżej posiekanej bazylii

Sposób wykonania:

  1. Pomidora sparzyć wrzątkiem po czym obrać go ze skóry i pokroić na mniejsze kawałki.
    Następnie jajka roztrzepać razem z posiekaną bazylią.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Powstałą masę jajeczną wylać na patelnie z rozgrzanym masłem i smażyć do ścięcia jaj.
    Pod koniec , gdy jajka zaczną się ścinać rozłożyć kawałki pomidorów.

Liczba porcji: 1

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *