Kolejny przepis dla miłośników słodkości. Tym razem przepis na naleśniki z czekoladą Eweliny. Aby wykonać ten przepis potrzebujesz: czekolady, mleka, jajek i mąki pszennej.
Składniki:
- 1 tabliczka czekolady
- 2 jajka
- 250 ml mleka
- 150 g mąki pszennej
- szczypta soli
- 100 ml gazowanej wody mineralnej
- 1 łyżka cukru waniliowego
- olej do smażenia
Sposób wykonania:
-
Do miski wlać mleko oraz wodę gazowaną.Wbić jajka i razem roztrzepać.Następnie wsypać mąkę przesianą z solą oraz cukier waniliowy.Całość dokładnie wymieszać, aby powstało gładkie, jednolite ciasto.Uważać, aby nie powstały grudki z mąki.Z powstałego ciasta smażyć naleśniki na patelni z odrobiną rozgrzanego oleju.W między czasie tabliczkę czekolady roztopić w kąpieli wodnej.Gotowe naleśniki złożyć i przed podaniem polać czekoladą.
Liczba porcji: 6