Składniki:
- ½ op. mrożonego szpinaku
- 1 kulka mozzarelli
- 1 op. Jogurt naturalny
- 100 g startego żółtego sera
- 20 plasterków szynki
- 4 łyżki jogurtu naturalnego
- 2 łyżki majonezu
- szczypta ziół prowansalskich
Sposób wykonania:
- Makaron ugotować według opisu na opakowaniu.
W między czasie szpinak połączyć z jogurtem i gotować około 10 minut.
Po tym czasie dodać mozzarelle.
Gdy się rozpuści z powstałym farszem nadziać muszle.
Owinąć każdą plasterkiem szynki.
Spiąć je wykałaczka aby się nie rozpadły i ułożyć na blasze.
Posypać startym serem.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 160 stopni na około 15 minut.
W między czasie 4 łyżki jogurtu wymieszać z majonezem oraz szczypta ziół i polać muszle przed podaniem.