Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Nadziewane makaronowe muszle

 

Składniki:

  • ½ op. mrożonego szpinaku
  • 1 kulka mozzarelli
  • 1 op. Jogurt naturalny
  • 100 g startego żółtego sera
  • 20 plasterków szynki
  • 4 łyżki jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki majonezu
  • szczypta ziół prowansalskich

 

 

Sposób wykonania:

  1. Makaron ugotować według opisu na opakowaniu.
    W między czasie szpinak połączyć z jogurtem i gotować około 10 minut.
    Po tym czasie dodać mozzarelle.
    Gdy się rozpuści z powstałym farszem nadziać muszle.
    Owinąć każdą plasterkiem szynki.
    Spiąć je wykałaczka aby się nie rozpadły i ułożyć na blasze.
    Posypać startym serem.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 160 stopni na około 15 minut.
    W między czasie 4 łyżki jogurtu wymieszać z majonezem oraz szczypta ziół i polać muszle przed podaniem.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *