Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Mus malinowy Agaty

Mix kolorów i smaków. Znakomite przepisy na desery. Dziś przepis na mus malinowy Agaty. Aby go wykonać będziesz potrzebować: malin, jogurtu greckiego, odrobiny cukru i żelatyny. 
 

Składniki:

  • 300 g malin
  • 300 g jogurtu greckiego
  • 1 łyżka żelatyny
  • 2 łyżki cukru
 

Sposób wykonania:

  1. Maliny wrzucić do blendera.
    Kilka malin odłożyć do dekoracji.
    Następnie posypać je cukrem.
    Dodać jeszcze jogurt  grecki i całość dokładnie zmiksować.
    Następnie żelatynę rozpuścić w odrobinie gorącej wody.
    Gdy ostygnie dodać ją do malinowej masy.
    Całość dokładnie wymieszać.
    Gotowy mus przelać do wysokich szklanek.
    Wrzucić do każdej porcji po kilka całych malin.
    Odstawić na kilak minut, aż mus stężeje po czym można podawać. 
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *