Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Mus jabłkowy z galaretką

Składniki:

  • 2 szkl. musu jabłkowego
  • 1 szkl. soku z jabłek
  • 1 szkl. białego deserowego wina
  • łyżka cukru
  • op. galaretki cytrynowej
  • wiśnie
  • listki melisy
  • 400 ml jogurtu naturalnego
  • łyżka cukru pudru
  • op. cukru waniliowego

    Sposób wykonania:
    Wino, cukier oraz sok z jabłek podgrzewać na małym ogniu aż powstanie syrop, wówczas zdjąć go z ognia i dodać galaretkę.
    Wymieszać dokładnie aby się rozpuściła po czym wylać na talerz i odstawić do ostygnięcia.
    Zastygniętą galaretkę pokroić w  kostkę i dodać ja do musu.
    Całość dokładnie wymieszać i przełożyć do pucharków.
    Jogurt doprawić do smaku cukrem waniliowym oraz cukrem pudrem i polać nim deser.
    Udekorować listkami melisy i wiśniami

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *