Pięknie wyglądające muffinki z jagodami przepisu Klaudii. Aby je wykonać będziesz potrzebować: jagód, mleka, jajek i mąki pszennej.
Składniki:
- 1 szkl jagód
- 200 ml mleka
- 80 ml oleju roślinnego
- 2 jajka
- 250 g mąki pszennej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 6 łyżek cukru
- 4 łyżeczki cukru waniliowego
- szczypta soli
Sposób wykonania:
-
Do pierwszej miski wlać mleko oraz olej roślinny.Wbić jajka i razem roztrzepać.Natomiast do drugiej miski przepisać mąkę z solą oraz proszkiem do pieczenia,Dodać cukier oraz cukier waniliowy.Całość wymieszać po czym wlać mokre składniki.Dokładnie mieszamy do połączenia się wszystkich składników.Wówczas wsypać jeszcze jagody.Delikatnie przemieszać i gotowe ciasto przełożyć do foremek na muffinki do ¾ ich wysokości.Tak przygotowane wstawić do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni i piec około 20 minut.
Liczba porcji: 8