Składniki:
- 500 g mielonego mięsa wieprzowego
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 1 szkl mleka
- 1 kajzerka
- 1 jajko
- 2 szkl bułki tartej
- olej do smażenia
- sól
- pieprz

Sposób wykonania:
-
Do dużej miski przełożyć mięso mielone.Kajzerkę namoczyć w mleku po czym ja rozdrobnić w rękach i dodać do mięsa.Obraną cebulę i czosnek drobno posiekać i również dodać do mięsa.Następnie wbić jeszcze jajko.Całość dokładnie wyrobić na gładką, jednolitą masę.Doprawić ją do smaku solą oraz pieprzem.Formować z niej kotleciki, które obtoczyć w bułce tartej.Kłaść na patelni z rozgrzanym olejem.Smażyć z obu stron, aż panierka ładnie się zarumieni.
Liczba porcji: 6