Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Mazurek orzechowy

Skład:

  • 35dkg orzechów włoskich
  • 4 białka
  • 1 szklanka cukru
  • 2 łyżki posiekanej skórki pomarańczowej
  • 2 łyżki mąki
  • 2 wafle

Sposób wykonania:
Orzechy zrumienić w piekarniku, zemleć w maszynce do migdałów i utrzeć w donicy.Ucierając połączyć z piana z białek (pod koniec ubijania dodać do piany skórkę pomarańczowa i mąkę). Gotową masę rozmasować na waflach ułożonych na blaszce i upiec, a właściwie podsuszyć w lekko podgrzanym piekarniku. Po ostudzeniu pokroić w paski.

 

 

3 comments for “Mazurek orzechowy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *