Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Marynowana kapusta

Składniki:

    • 1 kg białej kapusty
    • 2 marchewki
    • 1 czerwona papryka
    • 3 ząbki czosnku

    Zalewa:

    • ½ szklanki wody
    • ½ szklanki oleju
    • ½ szklanki cukru
    • 10 łyżek octu spirytusowego
    • 1 łyżka soli


    Sposób przyrządzenia:
    Kapustę cienko pokroić, marchew obrać zetrzeć na grubej tarce, paprykę oczyścić, pokroić w „słomkę”. Czosnek obrać, ząbki pokroić na 4 części. Wszystkie składniki wymieszać i ułożyć w sterylnych słojach. Składniki zalewy wymieszać, doprowadzić do wrzenia, odstawić na kilka minut. Gorącą zalewą zalać sałatkę w słojach, szczelnie zamknąć.

    Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *