Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Makówki wigilijne

Składniki:
1 kg maku
300g miodu
3/4 szklanki cukru
2 litry wody lub mleka
pół kostki masła
3 weki lub 10 bułek
aromat migdałowy
Bakalie:
garść rodzynek
garść migdałów
garść orzechów włoskich
garść orzechów laskowych
garść wiórek kokosowych
2 łyżki skórki z pomarańczy

Sposób przyrządzenia:
Mak trzeba przepłukać, sparzyć następnie zmielić 2 razy. Weź duży garnek wsyp mak następnie zalej go dwoma litrami wody lub mlekiem dodaj masło (jak zalejesz mlekiem to musisz makówki szybko zjeść bo mleko może się szybko zepsuć woda jest bezpieczniejsza) dodajemy miód i wszystkie bakalie (orzechy można wcześniej posiekać na mniejsze kawałki).Gotujemy na wolnym gazie do zmięknięcia orzechów co jakiś czas mieszając (może się przypalić) odstaw masę do schłodzenia. Weź jakąś miskę, salaterkę wyłóż uprzednio pokrojoną bułką lub weka przekładając na nią zmianę masą. Życzę smacznego

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *