Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Makaronowa forteca

Składniki:

  • 15 dag. makaronu rurki
  • sól
  • 15 dag. szpinaku
  • 10 dag. szynki
  • 1 i 1/2 łyżki masła
  • 50 ml. śmietanki kremówki
  • 5 dag. żółtego sera
  • sos pomidorowy


Sposób przyrządzenia:

Makaron ugotować al dente. Szpinak blanszować w osolonym wrzątku, osączyć i posiekać. Szynkę pokroić w kostkę i zrumienić na łyżce masła. Przesmażyć ze szpinakiem, dodać kremówkę i przyprawić. Żaroodporną formę natłuścić masłem i układać w niej warstwy makaronu i szpinaku. Posypać startym serem. Piec 20 minut w temperaturze 200 stopni . Podawać z sosem.
Przepis nadesłany na Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta. Marzena Gad

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *