Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Makaron ze szpinakiem wg Kini

Składniki:

  • makaron kolanka
  • ½ opakowania szpinaku mrożonego, prasowanego
  • warzywa mrożone lub świeże
  • jedna pojedyncza pierś z kurczaka
  • 2 ząbki czosnku
  • starty ser żółty
  • 1/3 kostki rosołowej
  • ½ kostki knorr z oliwą do makaronu
  • śmietana 18%
  • pieprz, sól
  • bazylia, estragon, tymianek, papryka ostro-słodka

Sposób przyrządzenia:
Makaron gotujemy (najlepiej z knorrem z oliwą z oliwek do makaronu). Kroimy drobno kurczaka i posypujemy solą, pieprzem, estragonem, bazylią i papryką a następnie podsmażamy do zarumienienia na patelni. Najlepiej na oliwie a nie na oleju. Warzywa świeże (ja w sumie wolę mrożone) dusimy około 8 min na patelni, następnie dodajemy bazylię, sól i tymianek i podsmażamy około 2 min. Na drugiej patelni roztapiamy duży wiór masła z 1/3 kostki bulionu i wyciśniętym czosnkiem. Następnie dodajemy około pół opakowania mrożonego szpinaku i przykrywamy. Mieszając od czasu do czasu dusimy około 8 min. Potem odkrywamy i dodajemy 2-3 łyżek śmietany. Mieszamy i smażymy na małym ogniu aż do uzyskania konsystencji gęstej śmietany. Całość dodajemy do odcedzonego makaronu i mieszamy z warzywami i podsmażonym kurczakiem. Następnie przekładamy do żaroodpornego naczynia i wkładamy na 10-15 min do piekarnika nagrzanego do 220 stopni. Potem wyciągamy, kładziemy na drewienku i zapraszamy do stołu. Smacznego!
Przepis została nadesłany na konkurs “Podróże kulinarne” przez Kinia

1 comment for “Makaron ze szpinakiem wg Kini

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *