Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Makaron z orzechami i bananami

Składniki:

    • makaron świderki
    • grubo pokrojone orzechy włoskie(30-40 dkg)
    • 3 banany,
    • masło do smażenia
    • śmietana 18%
    • cukier


    Sposób przyrządzenia:
    Orzechy smażymy na maśle z dodatkiem cukru ok 15-20 minut; gdy będą uprażone dodajemy banany pokrojone w plastry(nie za cienkie)oraz śmietanę wymieszana z cukrem. Smażymy to wszystko razem do momentu zagrzania bananów i śmietany. Tak przygotowanym sosem polewamy lub mieszamy z wcześniej ugotowanym makaronem. Można udekorować dodatkowo śmietaną
    Ewelina Skonieczna

1 comment for “Makaron z orzechami i bananami

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *