Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Makaron spaghetti z bakłażanem i pomidorami

Składniki:

  • 15 dkg makaronu spaghetti
  • 1 średniej wielkości bakłażan
  • 2 pomidory
  • 1 ząbek czosnku
  • tarty ser
  • oliwa
  • bazylia
  • sól, pieprz


Sposób przyrządzenia:

Bakłażana umyć, osuszyć, pokroić w plastry. Tak przygotowanego bakłażana oprószyć solą i odłożyć na durszlaku aby obciekały z wytwarzającego się soku. Na patelni rozgrzać oliwę, obsmażyć na niej bakłażana i pokrojone w plastry pomidory, przyprawić pieprzem i bazylią, trzymać w cieple. Makaron ugotować wg przepisu producenta, odcedzić dodać do bakłażanów i pomidorów, wymieszać. Przed podaniem posypać serem.
Przepis nadesłany na konkurs Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta. Gabrysia Radosz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *