Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Makaron na ostro z czosnkiem i bazylią

Składniki:

 

  • 1 opakowanie makaronu
  • 1 pęczek bazylii
  • pęczek natki pietruszki
  • 4-5 ząbków czosnku
  • ½ szklanki startego sera parmezanu
  • 1 szklanka śmietany 30%
  • 1 szklanka posiekanych orzechów włoskich
  • ½ szklanki oliwy z oliwek
  • sól, pieprz do smaku

 

 

Sposób przyrządzenia:
Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu w osolonej wodzie, odcedzić i przelać zimną wodą, skropić oliwą z oliwek. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Bazylię i  natkę pietruszki umyć, osączyć i drobniutko posiekać, zmiksować razem z czosnkiem, orzechami, parmezanem i oliwą, wymieszać ze śmietaną, doprawić do smaku solą i pieprzem, podgotować. Makaron wyłożyć na talerze i polać przygotowanym sosem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *