Składniki:
- 1 op. makaronu
- 500 g mielonego mięsa
- 150 g parmezanu
- 200 g pieczarek
- 1 zielona papryka
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 4 pomidory
- mały przecier pomidorowy
- oregano
- tymianek
- listki bazyli
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
- Makaron ugotować według opisu na opakowaniu .
W między czasie cebulę oraz czosnek posiekać i zeszklić na rozgrzanym tłuszczu, wówczas dodać obrane i pokrojone pomidory i chwilę dusić.
Następnie mięso smażyć na osobnej patelni po czym dodać do niego pokrojoną paprykę i pieczarki oraz dodać sos pomidory.
Zagęścić koncentratem pomidorowym.
Dokładnie wymieszać i trzymać na ogniu około 30 minut.
Doprawić do smaku solą, pieprzem ora posiekanym czosnkiem.
Makron odcedzić i rozłożyć na nim sos.
Posypać startym serem i udekorować listkami bazylii.