Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Lukrowane serduszka

Składniki:
Ciasto:
200 g ( 1 ¼ szklanki) mąki
½ łyżeczki Proszku do pieczenia
100 g miękkiego masła
80 g ( ½ szklanki) cukru pudru
1 łyżeczka Cukru wanilinowego
2 żółtka
1 łyżka mleka
Do dekoracji:
1 Lukier gotowy klasyczny
1 Lukier gotowy różowy
1 Lukier gotowy zielony
1 Perełki cukrowe
Sposób przyrządzenia:
Do miski przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia. Dodać pozostałe składniki, zagnieść gładkie ciasto, wstawić do lodówki. Ciasto rozwałkować na grubość około 3 mm. Metalową foremką wycinać serduszka, układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Lukry rozpuścić w kąpieli wodnej. Ostudzone serduszka polać lukrem. Odstawić do zastygnięcia. Po całkowitym wystygnięciu jednego lukru nakładać lukier innego koloru tworząc wzorki. Na mokry lukier posypać perełki cukrowe. Piec około 15 min.
Przepis został nadesłany na "Konkurs z Kolażem" przez Teresa

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *