Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Lekki krem truskawkowy

Składniki:

 

  • 3 łyżki cukru
  • 2 łyżki mąki kukurydzianej
  • 1 ½ szkl. mleka
  • łyżeczka masła
  • 80 dag truskawek
  • łyżeczka płynnego miodu
  • listki melisy
  • malinydo dekoracji

 

 

Sposób wykonania:
Mąkę kukurydzianą i łyżeczkę cukru wymieszać z ½ szkl. mleka.
Natomiast resztę mleka zagotować z pozostałym cukrem i masłem, wówczas dodać mąkę kukurydzianą rozprowadzoną w mleku.
Całość wymieszać i gotować około 3 minut i odstawić do ostygnięcia.
W między czasie truskawki przetrzeć przez sito i dodać do ostygniętego kremu.
Doprawić do smaku miodem.
Przełożyć krem do pucharków, wierzch udekorować malinami.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *